- maksimum student pada satu-satu sesi adalah 2-5 orang
- deposit RM50 diperlukan untuk booking kehadiran, selewat-lewatnya 5 hari sebelum kelas. Jika tiada deposit diterima, nama anda akan dipotong & diganti dengan orang lain
- untuk booking kelas, nyatakan nama, tarikh kelas & jenis kelas
- harga setiap kelas adalah TETAP walaupun anda ambil 2-3 kelas dalam 1 hari
- semua peralatan belajar akan disediakan. Anda hanya perlu membawa towel tangan (2helai)
- amat dihargai sekiranya anda tidak membawa anak kecil atau rakan lain bagi melancarkan proses pembelajaran
Anda boleh pilih tarikh sendiri & inform segera.
SMS 017-9180172 / farinmecupcakes@gmail.com
Kelas Apam DotDot
Yuran : RM80.00
- belajar bancuh adunan apam
- teknik campurkan warna & meletak inti
- teknik steam apam
Yuran : RM250 (4jam)
- belajar mengenal jenis coklat compound, couverture & cara simpan
- menggunakan compound coklat
- membuat 2 jenis inti (praline) : milk strawberry & chocolate ganache
- menghasilkan coklat pelbagai bentuk & teknik membuat coklat berwarna warni agar tampil ekslusif di dalam kotak menggunakan coklat compound
- teknik mengisi inti cecair & kekacang di dalam coklat
- menghasilkan coklat oreo & loli choc
- tips mengenai menghias coklat hantaran dan penjagaan coklat agar tahan lama
- setiap student akan membawa pulang hasil coklat masing2, nota khas & chocolate warmer
KELAS BAKING & DECO CUPCAKES (basic)
Yuran : RM250 [6jam]
- membuat adunan vanilla cupcakes & cara bakar agar cupcakes naik cantik
- membuat buttercream icing & cara simpan
- teknik menghias 12 jenis cupcakes menggunakan buttercream & piping jelly
- cara hias guna edible image
- teknik melepa buttercream dengan betul & licin
- setiap student akan membawa pulang 12pcs cupcakes hasil mendeco di dalam kelas
KELAS DECO FONDANT CUPCAKES (advanced)
Yuran : RM300 [4jam]
- cara kenal fondant & cara simpan
- 9pcs cupcakes akan diberikan & di ajar cara hias fondant pelbagai bentuk
- tips memilih jenis fondant & mewarna fondant
- resepi fondant & cupcakes akan diberikan
- tips menarik menghias & membuat cupcakes akan diberikan
KELAS BASIC CHOC MOIST GANACHE CAKE
Yuran : RM120.00
KELAS DECO 2 tier BUTTERCREAM CAKE
Yuran : RM120.00
- belajar buat kek coklat moist
- teknik hasilkan ganache @ coklat cair
- teknik hias ganache pada kek & hiasan lain
KELAS DECO BUTTERCREAM CAKE
Yuran : RM180.00
- 1 biji real kek diberikan
- cara bancuh buttercream
- cara melepa buttercream pada kek agar licin & cantik
- cara hias edible image pada kek cream
- hias guna fondant deco
KELAS DECO 2 tier BUTTERCREAM CAKE
Yuran : RM300 (4-5jam)
- cara buat buttercream icing
- deco kek & membuat scarlet pada skirt
- cara buat swirl rose cream menggunakan alat khas
- teknik hiasan agar kek naik seri
Yuran : RM350 (5 jam)
- mengenal fondant & cara simpan
- akan diberi 1 biji kek untuk dihias (real cake not dummy)
- membuat ekslusif pattern deco (wedding)
KELAS MUFFIN
Yuran : RM100
- belajar membuat 2 jenis muffin
- a) muffin coklat chips & badam tanpa telur
- b) muffin vanilla oreo & inti coklat
KELAS TART
Yuran : RM80
- 2 jenis inti tart (blueberi & strawberi)
- belajar cara membuat & bakar kulit tart
- belajar cara buat inti cream cheese & cara letak inti
KELAS FANCY COOKIES
Yuran : RM200.00
- belajar cara buat butter cookies
- cara buat royal icing menggunakan meringue powder (serbuk putih telur) @ putih telur
- cara hias fancy cookies menggunakan edible image & fondant
- cara packing individual
KELAS BROWNIES
Yuran : RM80
- belajar rich choc brownies
- teknik gunakan cutter brownies
KELAS DECO NOVELTY CAKE
Yuran : RM300 (4jam)
KELAS DECO KARTUN ARTWORK (special)
Yuran : RM200 (3jam)
- membancuh & menyediakan piping gel
- mempelajari teknik transfer drawing
- mewarna drawing dengan piping gel
- mempelajari beberapa jenis borders
- banyak tips untuk mendapatkan hasil kek yg cantik akan diberikan
KELAS DECO BARBIE DOLL - BUTTERCREAM
Yuran : RM250 (4jam)
KELAS DECO BARBIE DOLL - FONDANT
Yuran : RM350 (5jam)
KELAS TIRAMISU
Yuran : RM80.00
KELAS BAKED CHEESECAKE
Yuran : RM120.00