Alhamdulillah, setelah membuat beberapa research & mendapatkan tips membuat kek lapis daripada SIFU Bro Rozzan (glemer nie!), Shita FC, Kak Suhaiza & Fazra (Fast Bakery)...akhirnya tercapai juga hasrat nak hasilkan kek lapis air tangan sendiri... Betapa seronoknya hati ni Tuhan je yang tahu.. memang kena banyak bersabar especially time melapis..huu..tapi best sebab buat kite alert dengan timing oven.
Baru2 ni saye cuba buat kek lapis cadbury & lapis riang ria. Alhamdulillah hasilnya tidak mengecewakan. Kek lapis yang saye hasilkan ni tahan selama 3 bulan di dalam peti sejuk @ chiller. Amat sesuai untuk majlis2 mahupun makan sambil bersantai.
Kek lapis yang dihasilkan adalah menggunakan 100% Pure Butter bagi menjamin kelembutan kek. Rasanya pun taklah terlalu manis, sebab saye dah alter resepi dengan mengurangkan kadar kandungan gula mengikut citarasa pelanggan. Gula tak elok untuk kesihatan tau!!! ^_^
So, lepas ni anda semua bolehlah order kek lapis homemade ye!
No comments:
Post a Comment